Kadonneet kohtaukset

Näytöksessä nähtävät elokuvat eivät itsessään ole kovin melko vakiintuneita. Erikoisen niistä kuitenkin tekee niiden heikko saatavuus, jonka on aiheuttanut esimerkiksi filmimateriaalin tuhoutuminen. Esityksen lopuksi yleisöllä on mahdollisuus keskustella mainstream-elokuvan ja melko vakiintuneeseen elokuvan jännitteisestä suhteesta. Puheenjohtajana toimii filosofi David Lewis (1941–2001), jonka mukaan aktuaalisesti olemattomat kelat ovat olemassa siinä missä muutkin – tosin vain mahdollisesti.

NÄYTÖS PERUTTU — Elokuvien jakelijat ovat ilmoittaneet, etteivät ne voi toimittaa pyydettyä materiaalia. Niiden mukaan  materiaali on tuhoutunut, kadoksissa tai sitä ei koskaan ole ollutkaan. Myöskään Lewis ei ole vahvistanut tuloaan. Jo myytyjä lippuja ei lunasteta takaisin. — lisätty 11.4.

Teuvo Tulio: Taistelu Heikkilän talosta (1936)Nuorena nukkunut (1937) & Kiusaus (1938) [otteita]

Teuvo Tulio (1912–2000) ohjasi kolme ensimmäistä elokuvaansa Abel Adamsin rahoituksen turvin, ja näiden ainoat tunnetut kopiot tuhoutuivat Adams filmi Oy:n palossa 1959. Niiden luultiin iäksi kadonneen. Kuitenkin vuonna 2007 löytyi kela, josta paljastui osia elokuvasta Taistelu Heikkilän talosta.

Nyt nähdään otteita elokuvan Taistelu Heikkilän talosta keskivaiheilta sekä kahdesta muusta elokuvasta.

kesto: yht. 15 min  |  maa: Suomi  |  kieli: suomi

Fritz Lang: Metropolis (1927) [otteita]

Metropolis on eittämättä yksi mykkäelokuvan tärkeimmistä klassikoista. Harva on kuitenkaan nähnyt teosta sen varsinaisessa muodossa, sillä sitä lyhenneettiin Yhdysvaltain markkinoille ja alkuperäinen materiaali katosi. Vuonna 2008 kokopitkän version kelat löytyivät eräältä buenosairesilaiselta vintiltä ja alkuperäisteos voitiin restauroida melkein kokonaan.

Näytöksessä esitetään kaksi restauroitavaksi liian huonokuntoista kohtausta: ”munkin saarna” & ”Rotwangin ja Fredersenin tappelu”.

kesto: 2 min  |  maa: Saksa  |  kieli: mykkä/saksa

Robin Hardy: The Wicker Man (1973) [otteita]

Yksi selitys The Wicker Manin kulttimaineelle liittyy tarinaan, jonka mukaan sen alkuperäisversio joutui erään moottoritien täytteeksi. Varmaa on, että levitykseen päätyi elokuvan huomattavasti leikelty versio, eikä moninaisista yrityksistä huolimatta alkuperäistä materiaalia ole koskaan löydetty.

Näytöksessä esitetään otteita poisleikatuista kohtauksista.

kesto: 19 min  |  maa: Iso-Britannia  |  kieli: englanti

Terry Gilliam: The Man Who Killed Don Quixote (2016?) [otteita]

Vuonna 2000 aloitetut The Man Who Killed Don Quixoten kuvaukset päättyivät katastrofaalisesti muun muassa pääosan esittäjän sairastumisen ja aavikolla äkillisesti nousseen ja kuvauskaluston tuhonneen tulvan vuoksi. Monien muiden takaiskujen jälkeenkin Terry Gilliam on nyttemmin ilmoittanut aloittavansa elokuvaprojektin jälleen uudelleen.

Näytöksessä esitetään kohtauksia kuvaamatta jääneestä alkuperäisestä elokuvasta.

kesto: 32 min  |  maa: Yhdysvallat/Espanja  |  kieli: englanti

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s